l'apereau

Adres: 

De Smet de Naeyerlaan 53
8370
Blankenberge
0475/23.90.39

Informatie: 

Het verhaal begon in mei 2005 waar Dhr. Croes het initiatief nam om een aperitiefbar te starten aan de vernieuwde jachthaven. 
Het was een schot in de roos maar de cocktail boost stond nog in zijn kinderschoenen. 
Men serveerde toen correct getapte bieren, een glaasje bubbels of een geselecteerd glaasje wijn met daarnaast enkele cocktails. 
Eén jaar nadien ben ik van start gegaan te Blankenberge en zijn we volop voor mijn visie gegaan.  
Ik heb school gelopen te Spermalie en aan de slag gegaan als kelner in sterrenzaken in zowel binnen- als buitenland (Engeland, Nieuw-Zeeland en Australie). 
Zo belande ik ook voor één jaar op een luxe cruise waar ik in aanraking kwam met cocktails en zo men intresse groeide. 
Eénmaal terug aan land volgde ik een basiscursus in Engeland en ging ik voor één jaar aan de slag in bar Lux te Antwerpen naast men leermeester Ben Belmans. 
Daar leerde ik ook men huidige baas kennen en verkoos ik om terug te keren naar West-Vlaanderen waar ik een schitterende tijd beleefde in men studie periode.
We begonnen met kaart met alleen maar klassiekers.
Want zoals het hoort moet zowel een barman als een consument eerst de klassiekers kennen vooraleer men zich aan andere drankjes waagt. 
De gasten zijn met ons mee gegroeid en staan nu open voor nieuwe ontdekkingen. 
Zowel ik als men collega's groeiden mee en werden we meermaals beloond in wedstrijden van Diageo, The Nectar, Bar Connector. 
Als zaak werden we driemaal uitgeroepen tot beste cocktailbar van België op de Horeca Awards en werden we onlangs tweede op de Venuez Awards, net na Jiggers. 
Ikzelf werd uitgeroepen "Beste Barman van België", wat een leuke beloning is na jarenlang het beste van mezelf te geven. 
Zo opteren we nu voor een cocktailkaart met alleen maar eigen creaties met het gebruik van lokale en seizoensgebonden producten zoals in de culinaire wereld. 
Deze zomer zal de gin-tonics boost blijven aanhouden en verwacht men een terugkeer van Vermouth. 
Dat wil ook zeggen dat het globale smakenpallet van zoet naar bitter aan het veranderen is en wat als muziek in onze oren klinkt. 
Ik vind ook dat we fier mogen zijn op onze eigen dranken zoals jenever, elixirs, bieren, enz.
en die proberen wij dan ook op onze kaart te plaatsen als ook verwerkt in cocktails. 

Jeroen [Oswald CROES] .

Sluitingsdagen: 

  • Sluitingsdagen voorjaar:

    • Dagelijks open vanaf 16h tot 02h
      Reservatie niet verplicht

Email: