Horecabeurs Bredene 13-16 februari

Geacht lid,
Beste ondernemer,

Van maandag 13 tot en met donderdag 16 februari 2017 vindt de negende editie plaats van de Horecabeurs Bredene. Deze vierdaagse beurs voor professionelen is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde aan de kust. De beurs is telkens te bezoeken van 13.00u tot 19.00u.

Horeca Vlaanderen organiseert er dit jaar een opleiding ‘Omgaan met sociale controles’ en een startersopleiding. Inschrijven voor deze opleidingen kan via www.horeca-academie.be. Na inschrijving krijgt u een registratiecode die u gratis toegang biedt tot de beurs. Indien u zich niet vooraf registreert, bedraagt de toegangsprijs €15.

Opleiding 'Starten in de horeca' 
Maandag 13/02/2017        

Van 10u tot 12u

Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen?
Dan kunnen wij u helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak. 

Een greep uit de onderwerpen:
• De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen 
• De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap 
• De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds 
• Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen? 
• De Do’s & Don’ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen 
• Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel 
• Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten 

Daarnaast kan u op de stand van Horeca Vlaanderen de horeca-startersbrochure en de HACCP-gids opvragen.

Inschrijven?https://www.horecavlaanderen.be/horeca-academie/startersopleidingen-tijd...
  
sociale controles  
 Opleiding: 'Omgaan met sociale controles' 
Dinsdag 14/02/2017       

Van 10u tot 12u30

Vroeg of laat wordt elke horecaondernemer geconfronteerd met een sociale controle. Prettig is dit nooit, want men kan altijd wel een opmerking maken op de boekhouding of een (verkeerd uitgehangen) arbeidsreglement. Soms gaat het om ernstigere zaken zoals verwerping van de boekhouding of PV's voor het verhinderen van een controle.

Deze praktische opleiding heeft tot doel u een soort van EHBC (eerste hulp bij controles) aan te bieden. Zij biedt een antwoord op onder meer volgende vragen:

Hoe bereid ik een controle voor? 
Wat bij een onverwachte controle? 
Wat mag de controlerende ambtenaar (niet) en wat is de rol van elk van de actoren (controleurs, inspecteurs, politieagenten, advocaat....)? 
Wat zijn mijn rechten en welke gevolgen heeft een schending van deze laatste? 
Hoe beperk ik de schade? 
Inschrijven? https://www.horecavlaanderen.be/horeca-academie/startersopleidingen-tijd...

Afdeling: 

  • Blankenberge
  • Brugge
  • De Haan - Wenduine
  • Heist - Knokke
  • West-Vlaanderen